Meedoen in Veenendaal

Speeltuin Petrus Planciusstraat

Speeltuin Petrus Planciusstraat

Op de Petrus Plantiusstraat komt een nieuwe speelplek voor kinderen. In oktober 2020 zijn de wensen van kinderen uit de buurt geïnventariseerd. De kinderen geven aan dat ze willen klimmen, klauteren en springen. Op basis hiervan is een schetsontwerp gemaakt. Buurtbewoners kunnen nu via meedoeninveenendaal.nl reageren op het ontwerp. 

Concept-ontwerp

De ontwerper ‘Vrij in Hout’ / Buro Buiten Ruimte heeft de wensen van de kinderen (klimmen, klauteren en springen) verwerkt in een concept-ontwerp. Voor de kinderen komen er stappalen, keien en een klim- klauter-contructie. Ouders kunnen dichtbij op boomstammen zitten. De kinderen wilden ook graag een schommel , maar vanwege de minieme ruimte is dit helaas niet mogelijk. 

Reageren op het plan

Binnenkort kunnen buurtbewoners reageren op het schetsontwerp. Wat vinden ze van het plan? Voldoet het aan de wensen van de kinderen of zien ze het toch graag anders? En waarom dan? 

Definitief plan en uitvoering

Daarna worden de opmerkingen waar mogelijk verwerkt. Het definitieve plan staat vanaf 
7 april op meedoeninveenendaal.nl. De speelplek aan de Petrus Plantiusstraat wordt voor de zomer  2021 aangelegd.

Bewonersinitiatieven

Als bewoners extra wensen hebben voor de speeltuin of voor het verbeteren van de omgeving, dan kunnen zij een bewonersinitiatief starten. Zij moeten dit dan zelf regelen en betalen of hier sponsors voor zoeken. Via het initiatievenloket kan het wijkteam bewoners op weg helpen om hun plan te realiseren.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen